Wim Liekens, wijnbouwer en manager bij Estee Lauder, heeft gekozen voor een tweede carrière.  ‘Met een tevreden terugblik kijk ik naar 35 jaar trouwe dienst bij Estee Lauder’, lacht Wim Liekens tijdens z’n speech in 4Wings Westerlo.

‘Ik begon bij Estée Lauder in 1982 als methode-ingenieur om productieprocessen en normtijden te optimaliseren in de toenmalige veeleer nog manuele productie. De rode draad in de m’n carrière Wim was op een gepassioneerde manier steeds nieuwe manieren vinden om continue te verbeteren & te innoveren. Samen met enthousiaste medewerkers waren dit de bouwstenen om de fabriek mee uit te bouwen tot een site die in Oevel ongeveer 1.000 personen tewerkstelt.

De vraag onlangs om, in m’n ondertussen Europese functie, te verhuizen naar Zürich (Zwitserland) was het moment om m’n carrière een nieuwe wending te geven.

Ik heb vorige week in Zürich met de Europese directie en COO Greg Polcer eervol en in alle vriendschap afscheid genomen.  Ik werd er nog geëerd als ‘Dokter’ en veel succes toegewenst in m’n nieuwe vennootschap L-consulting.’

Opportunistische kijk naar de toekomst : L-Consulting

‘In de energie flow en om verder actief te blijven heb ik samen met zoon Pieter-Jan L-Consulting opgericht. Het bundelen van jong & ervaring, kennis van IT, online, e-commerce, websites samen met bewezen best practices en management technieken is een ideale combinatie om kleinere ondernemingen beter te ondersteunen met de visie : “Geef jou bedrijf meer zuurstof”.

Onze strategie bestaat erin om met het juiste advies en begeleiding visie-strategie-leiderschap-big data-gedrag-middelen te koppelen tot het gewenste resultaat van de klant. Zo hebben we een 6 stappenplan beginnend met een vrijblijvend kennismakingsgesprek tot een finaal actie- & implementatieplan.

Ondertussen is onze vennootschap ook door de overheid erkend als dienstverlener voor de KMO portefeuille zodat kmo’s tot 40% van de kosten kunnen terugvorderen.

We zijn reeds met Dirk Thys gestart om zijn bouwprojecten te optimaliseren en te integreren in een ‘RFT Right first time’ en een ‘On time’ bouwconcept waarbij een tevreden klant zijn beste vriend dit concept aanbeveelt. Misschien gaan we zelf met dit concept nog eens bouwen in Portugal of Spanje  www.L-consulting.be

Wijngaard in Portugal

‘Over Portugal gesproken, daar we vorig jaar omwille van externe redenen spijtig afscheid hebben genomen van de wijngaard De Langenberg (Lichtaart), zijn we nu ontzettend blij onze passie teruggevonden te hebben in een wijngaard in Portugal, juist boven Lissabon.

Met deze commerciële bestaande wijngaard mikken we dit jaar met het oog om de kwaliteit nog te verbeteren met een nieuwe snoei-methodiek, om de opbrengst te halveren tot een jaarlijkse oogst van 10 000 flessen per jaar.

Indien alles verloopt zoals gepland dan breiden we nog uit tot 25.000 flessen per jaar. Dit jaar al gaan we voor het maken van een DOC wijn bestaande uit tinto rouriz (tempranillo), touriga natiocional en touriga Franco (cabernet sauvignon en Franco).

Bedoeling is 4 varianten op de markt te brengen, enerzijds organisch en anderzijds traditioneel, telkens wel en niet gerijpt op eiken vaten. Mogelijk kunnen we volgend jaar al de eerste wijn aanbieden … onder de naam “Quita da Circa”, regio Torres Vedras’.

Rotary Herentals : ‘Shelter box’

‘We willen met Rotary Club Herentals in 3 jaar al onze leden peterschap maken over een ‘Shelter box’ die onderdak en eerste hulp kan bieden aan telkens 10 personen’, vervolgt Wim Liekens, past-voorzitter van Rotary Herentals.

‘Deze shelterboxen worden wereldwijd ingezet voor vluchtingen en geven eerste hulp bij talrijke natuurrampen. De mogelijk bestaat om deze shelterbox individueel te volgen gedurende gans zijn traject. We hopen op deze manier onze leden ook meer sociaal te betrekken en te engageren zowel lokaal als op internationaal vlak.’ www.rotaryherentals.be

Leave a Reply